FAQ

Frequently Asked Questions

Zijn de 2PK’s toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit?

De personen met beperkte mobiliteit zijn in onze 2PK’s welkom. Een rolstoel kan in de koffer geborgen worden. Onze chauffeurs zullen ervoor zorgen dat de passagiers gezellig gezeten zijn. Gelieve bij de reservatie, op de rubriek “facturatie gegevens” aan te duiden dat een rolstoel in de koffer geplaatst moet worden.

 

Zijn de bezoeken met uitleg voorzien?

Onze gids-chauffeurs, voor wie Brussel geen geheimen meer heeft, zullen commentaar verschaffen tijdens elk bezoek. De uitleg bestaat uit een mengeling van geschiedenis, actualiteit en anekdoten over onze hoofdstad.

 

In welke taal zijn de bezoeken gegeven?

Onze gids-chauffeurs commentariëren het parcours in het Nederlands, Engels en Frans. De taalkeuze moet bij de reservatie aangeduid worden.

 

Wat is het maximum aantal passagiers per 2PK?

Het maximum aantal passagiers is 3 personen ( één vooraan en twee achteraan). Als u met meer dan 3 personen bent kunt u meerdere 2PK’s reserveren (zie FAQ hieronder).

 

Zijn dieren toegelaten?

Kleine dieren in een aangepaste draagmand zijn toegelaten.

 

Waar is het vertrek en de terugkeer van de parcours voorzien?

De plaats van vertrek en terugkeer is het Koningsplein, vóór de Brussel Info Plein (BIP) van Visitbrussels.

 

Kan de gids-chauffeur mij aan mijn hotel afhalen?

Voor de parcours van minimum anderhalf uur kunnen de gids-chauffeurs u aan uw hotel afhalen en daar u ook terugbrengen indien het in het centrum of langs het parcours bevindt.

 Gelieve bij de reservatie de naam en het adres van uw hotel aan te duiden alsook uw eventuele wens dat onze chauffeur u daar afhaalt. Dit verzoek dient onder de rubriek “aanvullende informatie” op de pagina “facturatie gegevens” ingevuld te worden of via email (info@brussels-on-wheels.be) meegedeeld te worden met vermelding van het reservatienummer.

 Dit verzoek wordt niet gegarandeerd en zal per email bevestigd worden. De officiële plaats van vertrek en terugkeer is het Koningsplein.

 

Mag het circuit of de lengte van een parcours gewijzigd worden?

 Het is inderdaad mogelijk om het circuit of de lengte van een parcours te veranderen. Gelieve daarvoor met Brussels-on-Wheels (info@brussels-on-wheels.be of +32 472 82 82 30) contact op te nemen.

 

Hoe moet ik een parcours reserveren?

Op www.Brussels-on-Wheels.be :

 Selecteer het parcours, de datum en het uur. Klik op “Reserveer nu”. Het parcours voor maximum 3 passagiers is aan uw mand toegevoegd. U mag ofwel een tweede parcours toevoegen door opnieuw een parcours, een datum en een uur te kiezen ofwel uw bestelling afsluiten door op het kader “bestellen” te klikken. Dan moet u uw gegevens inschrijven en het totaal bedrag betalen. De betaling gebeurt via paypal die de meeste kredietkaarten aanvaardt.

 

Per telefoon :

 Bel het nummer op +31 472 82 82 30. We zullen samen de beschikbaarheid van de parcours nakijken en u zal met uw kredietkaartnummer kunnen betalen.

 

Bij het loket van Visitbrussels :

VISITBRUSSELS - Brussel Info Plein (BIP)

Koningsstraat 2, 1000 Brussel

 

VISITBRUSSELS - Stadhuis van Brussel

Grote Markt, 1000 Brussel

 Tel. + 32 (0)2 513 89 40

 - Elke dag van 9u tot 17.45 u.

- Weekend en feestdagen: 10u tot 17.45 u.

- 24/12 en 31/12 : van 9u tot 15u

- Gesloten op 25/12 en 1/1 

 

 VISITBRUSSELS - het Europese Parlement 

Wiertzstraat 43 , gebouw A. Spinelli (niet toegankelijk voor het grote publiek)

Maandag : 14u tot 18u

Dinsdag : 9u tot 14u

Woensdag : 9u tot 14u

Donderdag :  9u tot 14u

Vrijdag + op 25/12 en 1/1 : gesloten

 

Hoe kan ik meerdere 2PK’s reserveren?

 Selecteer het parcours, de datum en het uur. Klik op “Reserveer nu”. Het eerste parcours voor maximum 3 passagiers is aan uw mand toegevoegd.

Selecteer opnieuw hetzelfde parcours, de zelfde datum en uur. Uw maand bevat nu de 2 parcours voor maximum 6 passagiers. U mag uw bestelling afsluiten door op het kader “bestellen” te klikken. Dan moet u uw gegevens inschrijven en het totaal bedrag betalen. De betaling gebeurt via paypal die de meeste kredietkaarten aanvaardt.

Als er geen andere wagens op de gewenste tijdstippen beschikbaar zijn kunt u de geselecteerde parcours uit uw mand verwijderen en een andere datum of uur kiezen.

U mag ons ook ons opbellen om de beschikbaarheid na te kijken en te reserveren en te betalen.

Wenst u 3 of meer wagens te reserveren, dan neemt u best direct contact op met Brussels-on-Wheels (info@brussels-on-wheels.be ou +32 472 82 82 30).

 

Hoe moet ik in naam van een vennootschap reserveren ?

Gelieve bij de reservatie, in het kader “aanvullende informatie” op de rubriek “facturatie gegevens” de naam, het adres en het BTW nummer van de vennootschap aan te duiden en dat u een factuur wenst te bekomen. Onze prijzen zijn inclusief BTW (21%).

 

Welk bewijsstuk moet ik tijdens het bezoek brengen?

Bij de aanvang van het bezoek moet u uw email met de bevestiging meebrengen.

 

Hoe kan ik mijn reservatie wijzigen?

Elke wijzigingsaanvraag moet naar info@brussels-on-wheels.be verstuurd worden ( met vermelding van het reservatienummer, de naam van de klant, de datum en het uur van de dienstverlening). De wijzigingen van datum of inhoud zijn niet gegarandeerd en zullen maar aanvaard worden afhankelijk van hun beschikbaarheid.

Wijzigingsvoorwaarden :

  • wijzigingsaanvraag tot 72u vóór het begin van de dienstverlening, zonder kosten;
  • wijzigingsaanvraag minder dan 72u vóór het begin van de dienstverlening, 20€ voor dossierkosten zullen aangerekend worden.

 

 

Hoe kan ik mijn reservatie afzeggen?

Elke aanvraag voor annulering moet naar info@brussels-on-wheels.be verstuurd worden ( met vermelding van het reservatienummer, de naam van de klant, de datum en het uur van de dienstverlening).

 

Voorwaarden voor annulering :

  • annulering 72u vóór het begin van de dienstverlening, terugbetaling van 100% (eventueel na aftrek van bankkosten)
  • annulering tussen 72u en 24u vóór het begin van de dienstverlening, terugbetaling van 50% (eventueel na aftrek van bankkosten)
  • annulering minder dan 24u vóór het begin van de dienstverlening, geen terugbetaling

 

Hoe kunt U contact met ons opnemen?

Hebt u vragen? Contacteer ons en we zullen tevreden zijn om u te kunnen helpen.

 +32 472 82 82 30

info@brussels-on-wheels.be